BIV

BIV & SFPE logos

Föreningen för brandteknisk ingenjörsvetenskap

Sommarhälsning från BIV

Även denna vår och försommar har många av våra medlemmar jobbat hemifrån och de personliga mötena som får en att vakna till har varit få. Därför är det viktigt att verkligen försöka ladda batterierna denna sommar.

Vi har alla olika sätt att ladda batterierna. För er som gillar att slappna av genom att ligga i hammocken och läsa och titta på brandrelaterade saker rekommenderar vi följande kompott:

  • BIVs nya tillämpningsstöd ”Skillnader mellan SBF 120:8 och SS-EN 12845:2015+A1:2020 och dess påverkan på ett sprinklersystems tillförlitlighet och förmåga”. Finns att ladda ned från medlemssidorna på hemsidan. Länk: BIV (sfpe-biv.se)
  • Svar på åhörarnas frågor under vårens digitala lokalgruppsträff kring arbetsplatsens utformning. Länk: BIV (sfpe-biv.se)

Vi kan också berätta att nästa års BIV-dagar kommer att anordnas i slutet av januari i Stockholm, preliminärt 25-26 januari på Norra Latin. Vi kommer att köra samma upplägg som förra gången då vi blandade några utvalda huvudtalare med föredrag från medlemmarna. Mer information kring hur du kan skicka in förslag på föredrag samt upplägg kommer efter sommaren, men börja gärna fundera redan nu på vad just du skulle vilja berätta om! Hör också av dig till robert.mcnamee@ri.se  om du skulle vilja var med i organisationskommittén för konferensen, det är kul!

Glad sommar önskar styrelsen!

Robert Jansson McNamee (Ordförande), Caroline Bernelius Cronsioe (Vice Ordförande), Mattias Delin (Sekreterare), Anders Jönsson (Kassör), Katja Cedergren, Madelene Nordkvist, Ebba Thor, Lotta Vylund och Lina Åteg