BIV

BIV & SFPE logos

Föreningen för brandteknisk ingenjörsvetenskap

Inbjudan till BIV-träff 13 maj 2019 –Räddningstjänstutredningen

Varmt välkomna till vårens lokalgruppsträff i Skåne.

Räddningstjänstutredningen (En effektivare kommunal räddningstjänst, SOU 2018:54) levererade resultat för remisshantering under hösten 2018. Många banbrytande förslag presenterades och för branschen är denna utredning det största som har hänt sen lanseringen av LSO (2003:778)

Åsikterna om förslagen skilde sig starkt åt men länsstyrelserna var i princip enade kring åsikter om deras föreslagna förändrade roll inom LSO hanteringen. Den mötte helt enkelt en hel del motstånd.

Till hösten 2019 kommer konkreta förändringsförslag att presenteras för beslut av den nya regeringen. Men vilka är egentligen förslagen och hur påverkar dessa förslag konsulter, räddningstjänster samt regionala och statliga myndigheter?

• Sandra Danielsson (MSB) redovisar en sammanfattning av utredningen samt en analys av innehållet och det som inte togs med i utredningen.
• Daniel Stepanovic (länsstyrelsen Skåne) berättar om länsstyrelserna åsikter och syn på förslagen.

Träffen hålls den 13 maj i Räddningstjänsten Syds lokaler på Drottninggatan 20 i Malmö (ingång E på innergården), mötet börjar kl. 16.30 och vi räknar med att vara klara kring 18.00. Under mötet kommer det att finnas fika och efteråt möjlighet till mingel. Priset är 0 kr för BIV-medlemmar. Studentmedlemmar i BIV är varmt välkomna i mån av plats.

För att nå så många som möjligt önskar vi att Ni kan skicka vidare denna inbjudan till de av era kontakter som kan vara intresserade av att delta. För att teckna medlemskap i föreningen, läs mer på sfpe-biv.se. Studenter erbjuds gratis medlemskap i föreningen vilket kan tecknas på hemsidan.

Anmälan ska ske senast fredag den 10 maj till David Tonegran, david.tonegran@bricon.se. Vid frågor kontakta David på 070-612 17 74.

Varmt välkommen önskar vi i den lokala BIV-gruppen
David Tonegran (Bricon), Emma Nordwall (Räddningstjänsten Skåne Nordväst), Daniel Rosberg (WSP), Martin Nilsson (Zurich Nordic), Louise Bengtsson (Räddningstjänsten Syd)