BIV

BIV & SFPE logos

Föreningen för brandteknisk ingenjörsvetenskap

BIVs bedömning av Brandforskansökningar

BIV är från i år remissinstans till Brandforsk som är en av landets forskningsfinansiärer. Det innebär att föreningen har möjlighet att bedöma inskickade förslag till forskning inom vårt ingenjörsområde. Vi kan ge synpunkter på förslagen och kommentera utifrån vårt perspektiv på vad som kan vara relevanta områden att forska kring.

Vi behöver därför skapa en bedömningsgrupp som kan ta fram föreningens remissvar på de ansökningar som kommer till Brandforsk. Gruppen arbetar tillsammans med styrelsens ansvarige för bedömningsarbetet, som är Håkan Frantzich, med att utforma remissvaren. Gruppen ska bestå av 3-6 medlemmar som kan granska och bedöma inkomna ansökningar på ett sakligt och objektivt sätt. Ansökningar till Brandforsk ska vara inskickade senast den 29 september och bedömningsprocessen inleds därefter. Alla synpunkter ska vara inlämnade till styrelsens ansvarige senast 13 november. Underlaget används sedan för beslut i Brandforsks styrelse som träffas den 12 december.

Är du intresserad av att medverka i bedömningsgruppen så meddela detta till Håkan Frantzich, på e-post: hakan.frantzich@brand.lth.se, så snart som möjligt, senast måndag 6 oktober. Skriv kort (max 5 cm text) om varför du vill ingå i gruppen och vad du kan bidra med. Styrelsen kommer att besluta om gruppens sammansättning. En person i gruppen kommer att vara samordnare av bedömningsarbetet så att inte alla deltagarna behöver läsa alla ansökningarna. I bifogade beskrivning finns ytterligare information om bedömningsarbetet och hur det är tänkt att gå till.