Hållbarhet, ny teknik, nya byggregler, digitalisering. Samhället förändras och i takt med det uppstår nya risker och nya möjligheter. Hur ska brandteknisk ingenjörsvetenskap utvecklas för att hänga med i
förändringarna?
Den 13-14 mars är det dags för nästa upplaga av BIV-dagarna, föreningen för Brandteknisk ingenjörsvetenskaps återkommande konferens. Ett tillfälle att få ta del av intressant forskning och utveckling inom området och samtidigt få möjlighet att träffa kollegor i branschen.
Medlemmar som är intresserade av att hålla föredrag har nu möjligheten att anmäla sitt intresse. Detta tillsammans med en handfull speciellt inbjudna keynote-talare tror vi kommer att inspirera till en aktiv diskussion. I figuren nedan har vi definierat de områden som vi ser som viktiga delar inom området brandteknisk ingenjörsvetenskap.
Har du någon intressant kunskap/erfarenhet/forskning som du vill dela med dig av till branschkollegor? Om du är intresserad av att hålla ett föredrag så skicka rubriken för presentationen samt en sammanfattning på en halv till en A4 sida senast 15 november till mattias.delin@brandforsk.se.
Konferensen är öppen för både medlemmar i BIV och andra som är intresserade av ämnet. De som håller föredrag måste dock vara medlemmar och erbjuds att delta i hela konferensen till ett reducerat pris.
Konferensen kommer att hållas i lokaler i RISE lokaler i Borås. I anslutning till programmet kommer vi även att få en förevisning av något intressant i brandlabbet. Årets mottagare av BIV-stipendium 2024 för goda insatser inom det brandtekniska ingenjörsområdet kommer att tillkännages vid konferensen. Stipendiaten kommer även att vara en av keynote-talarna!
Välkomna att skicka in ert bidrag!
Med vänlig hälsning, BIV-dagarnas organisationskommitté: Maya Söndergaard, Mattias Delin, Erik
Almgren, Robert McNamee och Sebastian Mets Wigenborg