BIV

Föreningen för brandteknisk ingenjörsvetenskap

svs-games.com

Hej medlemmar!

Här kommer två remisser som vi har ombetts att svara på. Det handlar om kompetens/kvalitet för utformning och installation av talat utrymningslarm;

  1. Norm för Behörig ingenjör utrymningslarm med talat meddelande (SBF 2017)
  2. Norm för Anläggarfirma utrymningslarm med talat meddelande (SBF 2018)

Det är förslag till nya utgåvor av normer för behörig ingenjör och anläggarfirma för utrymningslarm med talat meddelande. Huvudsyftet med att ta fram dessa normer är att ange en lämplig nivå som säkerhetställer att utrymningslarm med talat meddelande anläggningar utförs med tillfredställande kvalitet och tillförlitlighet.

Som vanligt gäller att synpunkter som skickas in ska vara tydliga på om den är en generell synpunkt eller på en speciell del (hänvisa till avsnitt) samt att det ska finnas motiv till kommentaren och konkret förslag till ändring. Det går bra att lämna synpunkter på båda remisserna i samma svar, men dela upp det så att det framgår vilken av dem som avses. Positivt om ni använder kommentarsblanketterna, men det går att svara direkt med e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. också om samma uppgifter finns med.

Det är ganska tight tid tills svaret ska vara inlämnat så vi vill har era synpunkter senast 2016-11-20.

Remissen hittas i länken nedan:

Remissen